Back

Kennismaking met de Vertegenwoordigster van de Ombudsman van Oekraïne in het Koninkrijk België

Gezien het feit dat Oekraïne de status heeft van kandidaat-lidstaat voor toetreding tot de Europese Unie, heeft de Commissaris voor de Rechten van de Mens van de Verchovna Rada van Oekraïne, Dmytro Loebinets, de praktijk ingevoerd om zijn Vertegenwoordigers in het buitenland aan te stellen. Hun taak is niet alleen het waarborgen van de rechten en vrijheden van Oekraïners in de betreffende landen, maar ook het opzetten van een effectieve communicatie met de EU-instellingen ter bevordering van het Europese integratieproces van Oekraïne.

Vertegenwoordigster van de Ombudsman in het Koninkrijk België en voor Communicatie met de EU-instellingen – Marta Barandiy 

Een van deze vertegenwoordigers is Marta Barandiy, die de functie bekleedt van Vertegenwoordigster van de Ombudsman voor de Rechten van de Mens in het Koninkrijk België en voor Communicatie met de EU-instellingen.

Oekraïense burgers kunnen zich tot de Vertegenwoordigster wenden in geval van schendingen van hun rechten en vrijheden op het grondgebied van België. Daarnaast werkt ze samen met zowel niet-gouvernementele organisaties als overheidsinstellingen, zowel in België als binnen de EU, om de interactie met het Ombudskantoor van Oekraïne te verbeteren.

Marta Barandiy werkt actief samen met de Oekraïense gemeenschap via diverse projecten en initiatieven die gericht zijn op het ondersteunen van Oekraïners in het buitenland. Ze onderhoudt ook nauwe samenwerking met Belgische instellingen, EU-instellingen, niet-gouvernementele organisaties en diplomatieke vertegenwoordigingen, waarbij ze zorgt voor de juiste bescherming van de rechten en belangen van Oekraïense burgers.

De Belangrijkste Taken van Marta Barandiy 

Op het niveau van het Koninkrijk België bestaat het werk van de Vertegenwoordigster uit het helpen van Oekraïners bij het oplossen van problemen die zich in het buitenland voordoen. De meest voorkomende kwesties zijn:

  • Documenten regelen;
  • Huisvesting vinden;
  • Werk zoeken;
  • Aanpassing aan een nieuwe cultuur;
  • Rechten beschermen.

Op het niveau van de Europese Unie is de taak van Marta Barandiy het Ombudskantoor van Oekraïne te voorzien van een noodzakelijk institutioneel netwerk, wat bijdraagt aan de verhoging van de efficiëntie van het Europese integratieproces, met name op het gebied van mensenrechtenbescherming.

Contactgegevens

Voor het gemak van Oekraïense burgers die in België wonen, verstrekken wij de contactgegevens van de Vertegenwoordigster van de Ombudsman:

  • Adres: Boulevard Emile Jacqmain 81, 1000 Brussel, België.
  • Werktijden op spreekuren: Dinsdag en donderdag (vanaf 1 september) van 14:00 tot 16:00.
  • Telefonische werktijden: Van maandag tot vrijdag van 10:00 tot 17:00.
  • Telefoon: +32478333431, +32466361750.
  • E-mail: marta.barandiy@promoteukraine.org

Marta Barandiy staat altijd klaar om Oekraïners in België te helpen, waarbij ze hun rechten beschermt en de samenwerking tussen Oekraïne en de Europese Unie bevordert.

This website stores cookies on your computer 🦄