Back

Marta Barandiy op Weg Naar Pokrovsk

Marta Barandiy, oprichtster van Promote Ukraine en Vertegenwoordigster van de Ombudsman van Oekraïne in België en de EU, is opnieuw onderweg naar Oekraïne voor een cruciale humanitaire missie.

Deze keer brengt haar reis haar naar de frontstad Pokrovsk, een plek met een diepe culturele betekenis, die nu zwaar wordt beschoten door Russische troepen. Pokrovsk, bekend als de geboorteplaats van Mykola Leontovych, de componist van het wereldberoemde “Carol of the Bells”, is een symbool van veerkracht geworden te midden van de aanhoudende Russische oorlog tegen Oekraïne.

Als reactie op een dringende oproep van Oekraïense soldaten levert Barandiy persoonlijk essentiële voorraden aan degenen aan het front. Onder deze voorraden bevinden zich een evacuatievoertuig en een ambulance, beide gevuld met noodzakelijke goederen om de moedige soldaten te ondersteunen die Oekraïne’s soevereiniteit, vrijheid en democratie verdedigen.

“Het doel van deze missie is €20.000,” verklaarde Barandiy. “Ik ben gedwongen om dit geld uit de besparingen van Promote Ukraine te halen, waardoor andere belangrijke projecten worden geannuleerd. Maar geen van deze projecten is zo belangrijk als het redden van de levens van Oekraïense soldaten.” Marta benadrukt dat de bescherming van Oekraïense soldaten—en daarmee de waarden van vrijheid en democratie—van het grootste belang is. “Elke druppel helpt,” dringt ze aan, terwijl ze anderen oproept om bij te dragen aan deze vitale missie. “Help Oekraïners om vrijheid en democratie te redden,” elke bijdrage, zo gelooft ze, brengt Oekraïne een stap dichter bij vrede en vrijheid.

Support Ukraine:

Account number: BE61 7370 6304 7417

Reference: Support for Ukraine

SWIFT/BIC Code: KREDBEBBXXX

Account holder: Promote Ukraine

This website stores cookies on your computer 🦄